Tuesday, April 21, 2015

Dunia di Hujung Jari

Dunia di hujung jari...
Tiada apa yang menghalang..

Segala macam boleh diketahui..
Segala macam boleh ditontoni..
Segala macam boleh dijejaki..
Segala macam boleh dibeli..

Tiada yang mustahil..
Di dunia hujung jari..

Tuesday, January 4, 2011

2011

this year i'll keep blogging..i'll try my best!!!

Monday, April 12, 2010

Hibernasi

Haha..after a long period of time i got connected again..
Now I have broadband in my hand...celcom 2010 world cup promo pack..
Laptop??haa...dah bgn after hibernate selama setahun...hahaha

Saturday, October 3, 2009

Alhamdulillah...

Alhamdulillah...akhirnya ade juga kesempatan untuk update blog ini dalam keadaan yang agak sibuk sekarang ini.

Alhamdulillah...hari ini cukup sebulan saya bekerja di SHIMANO COMPONENTS (MALAYSIA) SDN BHD. Setelah bertarung bertahun2 untuk menimba ilmu dan mendapatkan sekeping ijazah akhirnya dapat juga mencapai cita2. Merantau dari Kota Tinggi ke Muar ke Tangkak dan akhirnya ke Shah Alam semata2 untuk mencari ilmu. Dan kini berkhidmat di Pontian juga dgn niat untuk menimba ilmu dan mungkin hingga ke Jepun, sape tau?? Hehe..

Alhamdulillah...Setelah menjalani beberapa interview di Selangor, akhirnya kembali juga bercari rezeki di negeri sendiri. Hujan batu di negeri orang, hujan emas dinegeri sendiri..Sape xnak duduk negeri sendiri kan?hehe.. Semuanya ade hikmah tersendiri. Banyak benda yang saya dapat dan belajar di Selangor. Mungkin saya akan merantau juga kesana 1 hari nanti..

Alhamdulillah...pengalaman yg diperoleh semasa belajar, semasa proses mencari kerja, semasa menjual diri meyakinkan majikan semasa interview akan terus menjadi pengalaman manis yang tidak akan dilupakan..

Alhamdulillah...next week akan berlaku proses pengambilan jubah. Akan kembali ke bilik lepak selama menjadi SKP70 dulu. SKPians, I miss u all..But, maybe xde sorang pun yang akan menjadi SKP71 sebab busy study for final and ramai graduate skali..huhu

Alhamdulillah...next two week akan berlaku hari convocation. Bersama family ke Shah Alam untuk menerima sekeping ijazah. Berjumpa rakan2 yang bersama2 menimba ilmu di FKM. Mungkin itulah masa bersama beramai2 untuk kali terakhir dan semua akan membawa haluan sendiri dalam mencorak hidup masing2. Kepada yang tidak dapat bersama semasa convocation nanti, teruskan perjuangan hingga berjaya..I miss u all and gud luck for the future..UiTM Di Hatiku..

Alhamdulillah..segala puji bagi Allah..

Saturday, June 6, 2009

skp convo..the perfect way to end my study in uitm..

alhamdulillah....
semalam hari terakhir bekerja sebagai skp convo...
penat+happy+sedih semua ade...
penat bekerja..
tp happy n enjoy jumpe n keje bersama korang..
n sedih berpisah ngn korang...
entah biler la bleh lepak sama2 lg...

skp konvo ke-70 dimeriahkan oleh:
lan(captain), john (dimana ade makanan, disitu ade john..haha), ari(general pyonyang), wan(faizal tahir), hafiz(anak papa), ramzee(papa), fairul, azrul, fazri(amerika), ben, din(jahar), nasa, nik (for 3 days), ad(vice-captain), huda(betik), ika, ira, bella, siti, sal, mar, n ria....

sori frenz for everything...
n thanks for everything..
u all guys memang best...=)

p/s: gmbar akan di upload kemudian..

Friday, May 8, 2009

what a day..

Next Monday I’ll present my final year project. 
Last night I was stayed up to complete my poster presentation. 
Today I see my supervisor to show my work. 
Finally…I kene hentam baik punyer. Haha… damn it! 
But I accept it. I know it’s all for my own good. 

For now i wanna take a break and ganti tido...yeehaaa!!!

Friday, May 1, 2009

damn!!!

for the third times my notebook was going to the heaven....
never ever to buy compaq again...
full of craps!!!

Friday, April 24, 2009

time is running out..

quite a long time didn't updating this blog...i'm in the middle of the busiest period in my student life...didn't mean i have nothing to say...just no time for blogging..what a day...huhu...

FYP and final exam...
hopefully this is the final exam in my undergraduate life...
ent600- technopreneurship...
FYP- final year project...my time is running out...hopefully i can settle it down as soon as possible...then i can be an engineer...yeahaa!!

i wish good luck for myself...
and good luck to all my friends...
adios!!!

Thursday, April 9, 2009

Thursday, April 2, 2009

Pelik bin ajaib..

hahaha...memang pelik...
setelah 2 bulan xtopup no. hotlink, tiba2 tadi tergerak nak tengok bile tarikh expired...
b4 ni tgk bulan 5 expired..tapi tadi giler terkejut...

expiry date: 02.02.2013.

memang xpercaya...oleh kerana kredit tinggal 5 sen (still boleh anta sms tu)..so, try la anta...then berjaya lak tu...pelik tapi benar...hahaha..hmmm...mungkin ini adalah tactic hotlink nak compete ngn celcom u.o.x..sebab ramai customer hotlink dah lari ke celcom...hahaha..padan muka...dulu kerek sangat...

aku rasa sume ni sebab hotlink dah auto tukar aku nyer status ke hotlink youth club kot...
lg satu, 02.02.2013 tu sebab aku last active 02.02.2009 kot..agak lama tu xtopup...n agak byk maxis xdpt kaut untung dari aku..hehe
pape pun...pas ni dua number la sentiasa active...haha
terbaik!!!